Geboorte


Vier de geboorte van je kindje met een persoonlijke ceremonie. Daarin verwelkomen we je kindje in je gezin, je familie, deze wereld. Met teksten, muziek en rituelen.

Heb je een meter en peter gekozen? Zij kunnen een actieve rol spelen in de ceremonie. Is er al een broertje of zusje? Of meerdere? Ook hen betrekken we heel actief in de ceremonie.

Dit alles volledig op maat, volgens jullie wensen.


Wat kan Woorden van Eva voor jou betekenen?

Jullie zien jullie pasgeboren kindje natuurlijk doodgraag. En dat willen jullie vieren met iedereen die jullie lief is. Jullie willen hen laten weten hoe groot jullie liefde voor jullie kind is. Maar ook jullie kindje laten weten dat het welkom is in jullie gezin, jullie familie, jullie wereld. In een persoonlijke ceremonie komen al die elementen aan bod.

Maar hoe pak je dat aan, zo’n ceremonie? Want er komt wel wat bij kijken:

 • Hoe lang moet dat duren?

 • Wie laten we spreken en waarover?

 • Hoe zit het met muziek?

 • Waar vind je zo’n rode draad?

 • En hoe krijgen we dit allemaal aan elkaar geregen?

Ik kan me voorstellen dat er 101 vragen door je hoofd spoken. En een nieuw kindje in huis vraagt sowieso al veel tijd en energie.

Ik help je graag verder. Als professioneel ceremoniespreker help ik je de vragen beantwoorden. Sterker nog, ik zorg ervoor dat jij je geen vragen meer hoeft te stellen.

 
baby.jpg

WoordenvanEva-8.jpg
 

Voor wie werkt Woorden van Eva?

Voor jou! Tenminste … als je op zoek bent naar:

 • een heerlijke ceremonie die volledig op jullie maat is uitgewerkt

 • iemand die puur en authentiek het verhaal van jullie kindje brengt

 • hulp vanaf de kennismaking tot aan het einde van de ceremonie

 • iemand die de ceremonie gewoon uit jullie handen neemt zodat jullie kunnen focussen op jullie baby’tje

 • een zalig rustmoment waarbij je gewoon maar moet genieten, van elkaar en van jullie baby’tje

 • iemand die jaren ervaring heeft met verhalen vertellen, op allerlei vlakken, met een warme stem en een mooie uitspraak

 • de kans om los te laten en te weten dat het goed komt

 • iemand die op een ongedwongen en warme manier met jullie meedenkt

 • een zinderend moment en een magische herinnering, waar je jaren later met een glimlach en een goed gevoel op terugkijkt


Waarom kiezen voor Woorden van Eva?

Je kan de komst van je kindje op veel manieren vieren. Sommige koppels kiezen voor een viering in de kerk. Maar voor velen is dat echt geen optie omdat ze geen voeling meer hebben met het geloof en zo’n viering te onpersoonlijk is. Anderen kiezen voor een vrijzinnige dienst. Maar ook dat is voor velen geen optie. Want in zo’n viering wordt het vrijzinnige te veel benadrukt.

 Ik bied een alternatief. Met persoonlijke teksten, begeleiding van jullie sprekers, een ‘ritueel’ waarmee we alle gasten betrekken zonder dat het heel spiritueel wordt. Dit alles onder begeleiding van jullie muziek.

Ik begin altijd van nul. Want elk verhaal is anders. We maken kennis en gaan enkel met elkaar in zee als we een klik voelen. Dan luister ik naar jullie verhaal. En vervolgens begin ik te bouwen, op gevoel. Ik sta open voor alles … zolang het maar helemaal “jullie” is! Ik zorg voor een unieke, originele ceremonie zonder erin door te slaan. Ik zorg gewoon dat het plaatje klopt en dat iedereen na de ceremonie denkt “dit was echt helemaal jullie”.

Dit krijg je bij Woorden van Eva:

 • een ceremonie helemaal op jullie maat, met een lach en een traan

 • een ceremonie waarbij iedereen de liefde voelt tintelen

 • een ceremonie begeleid door een professioneel spreker


Hoe gaat dit praktisch in z’n werk?

 • We starten met een kort vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wie zijn jullie en wat verwachten jullie van de ceremonie? Ik luister graag naar jullie wensen en vertel jullie hoe ik te werk ga. Voelen we een klik? Super … dan gaan we samen verder aan het werk om een zalig moment te maken van de ceremonie voor jullie baby’tje.  Dit kennismakingsgesprek kan ook via een videogesprek gebeuren. Zo moeten jullie je niet te verplaatsen.

 • Vervolgens krijgen jullie een korte vragenlijst. Daarin bevraag ik jullie bijvoorbeeld over wie jullie zijn en hoe de komst van jullie kindje verliep. Zo leer ik jullie wat beter kennen. Je hebt ruim de tijd om goed na te denken over de vragen.

 • We gaan verder met een gesprek bij jullie thuis. Dan gaan we in op de antwoorden in de vragenlijst. We bekijken ook wat jullie graag aan bod laten komen in de ceremonie.

 • Hierna ga ik thuis aan de slag en werk een script uit. Ik bepaal de rode draad van jullie ceremonie en zorg dat alles een mooi geheel vormt. Hiervan maak ik een draaiboek op.

 • Nadat jullie het script hebben bekeken, plannen we een videogesprek. Daarin overlopen we uitgebreid het script en passen we het aan waar nodig. Resultaat: een scenario waar jullie je helemaal in kunnen vinden en waar je kriebels van in de buik krijgt. Het “ik-kan-niet- wachten-tot-het-zover-is”-gevoel!

 • Daarna mogen jullie de ceremonie helemaal loslaten. Ik werk het script verder uit. Ik contacteer jullie sprekers en volg hun speechen mee op. Want we willen natuurlijk geen 4 keer het zelfde horen. Ik schrijf jullie verhaal met teksten waarmee ik heel de ceremonie aan elkaar lijm. Ik zorg ook voor jullie gekozen muziek of contacteer jullie live-band als jullie daarvoor kozen.

 • Op de dag zelf neem ik de ceremonie in handen. Ik verwelkom jullie gasten en leid iedereen op een rustige manier doorheen de ceremonie. De ceremonie duurt een 30-tal minuten.


 

Soms heb je van die momenten – je kent ze wel. Van die momenten die een zindering door je heen laten gaan. Een trilling van geluk. De trilling duurt niet lang, maar de zindering zindert nog lang na. Als je jaren nadien aan dat moment terugdenkt, voel je de zindering nog nawerken. Zo’n moment … daar ga ik voor.

 Ben jij klaar voor zo’n moment? Verdient de komst van jouw kindje een moment van zindering?

 

Een persoonlijke ceremonie van Woorden van Eva

WoordenvanEva-6.jpg

 

~ een vrijblijvend kennismakingsgesprek

~ een korte vragenlijst

~ een gesprek bij jullie thuis

~ een uitgewerkt script

~ begeleiding van de sprekers

~ een persoonlijke ceremonie helemaal op jullie maat, volgens jullie wensen

~ een professionele spreker tijdens de ceremonie van jullie kindje

~ de kans om dit volledig los te laten en te weten dat het goed komt

~ een doosje met alle teksten

~ een mooie herinnering voor jou en je kindje later

 Kortom: een moment van zindering dat jullie altijd zal bijblijven.