Hoe het begon

Een nieuwe website, een nieuwe blog. Laat ik het dus eens hebben over “een nieuw begin”. Ik heb er al een paar meegemaakt. Een lang verhaal dus maar - geen nood - ik vertel je hier de korte versie.

Na 15 jaar in de socio-culturele sector was ik op zoek naar iets nieuws. Als communicatiemanager en agoog zocht ik altijd opnieuw een combinatie van beide. Want kiezen wil ik niet. Ik schrijf graag, ik presenteer graag, ik werk graag met mensen. Toen hoorde ik van Sylvia Derom over de job van ceremoniespreker. En dat leek me op mijn lijf geschreven. Het begin van een zoektocht die me bij Olga van Minn bracht. Het klikte en we begonnen samen te werken.

De eerste huwelijksceremonie die ik samen met Olga uitwerkte en begeleidde was er meteen eentje om u tegen te zeggen: Wout van Aert en zijn Sara! Het werd een mooi moment, in de brandende zon! Het ging goed, hoewel Olga en ik bijna flauw vielen van de warmte. En het smaakte naar meer.

In de zomer van 2018 volgden nog verschillende ceremonies. Het bevestigde alleen maar wat ik al van bij het begin wist: dit was helemaal mijn ding. Hier wou ik voor gaan. De afstand tussen Olga en mij -letterlijk, Geetsbets en Deinze liggen niet in de buurt - was te groot. Dus we gingen elk onze eigen weg.

En voila … sindsdien werk ik aan persoonlijke ceremonies. Heerlijk vind ik het!

En nu we het toch over een nieuw begin hebben … ook voor een ceremonie is een sterk begin belangrijk. Het zet de sfeer, brengt iedereen in de juiste stemming. Bekijk dus op voorhand goed hoe, wanneer en wie je gasten ontvangt. Zorg dat er iemand is die hen kan verwelkomen. Als je trouwt, doe je dat best niet zelf. Want mensen willen je gelukwensen en dat kan wel een tijdje duren. Daar gaat je mooi uitgekiende planning! Verstop jullie dus en laat mensen je na de ceremonie proficiat wensen. Denk ook na over de muziek die speelt wanneer je gasten toekomen. En … zorg voor een magische entree!

Trust the magic of new beginnings!

Eva GermeysComment